"Last night in Sweden"/ Mustafa Panshiri & Jens Ganman projektVad menar vi egentligen med begreppet integration? När är man färdig integrerad? Vad menar vi med ett mångkulturellt samhälle? Vet våra politiker det?

Jag ska tillsammans med journalisten Jens Ganman skriva en reportagebok om den svenska integrationen, dess problem och utmaningar, men också om en väg framtå. Vissa menar att integrationen i Sverige fungerar utmärkt – andra att den är en katastrof. Den svenska migrationsdebatten är extremt polariserad (inte minst efter Donald Trumps uttalanden om Sverige och terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april 2017) och det är kanske ingen vågad gissning att ämnen som integration och kulturella skillnader kommer att inta en central position i nästa svenska valrörelse.

Reportageboken är tänkt att landa som ett inlägg valrörelsen 2018. Tonen ska, liksom mina föreläsningar, vara rak och osentimental och baserad på fakta. Och kanske lite rolig emellanåt. Ämnet ”integration” är allvarligt men det finns många dråpliga företeelser att titta närmare på ur ett svenskt perspektiv; företeelser som präglats av den svenska mentalitet att alltid ”göra rätt” även om resultatet blir fel.

Vägen till helvetet är stensatt med goda intentioner – vägen ur helvetet bör vara kantad med sakkunskap.

Vill du vara med och bidra till projektet? Följ länken nedan. Tack på förhand!
Tryck här för att komma till boken